Het kleine maar prachtige historische centrum van Durbuy heeft misschien wel de grootste aantrekkingskracht op de toeristen die in de buurt van de stad verblijven. Naast enkele unieke winkeltjes vindt je er enkele gezellige cafés en bijzonder goede restaurants. De oude geplaveide smalle straatjes vergroten het knusse gevoel van de stad alleen maar. Alles in de het centrum van Durbuy ademt de oude gezellige sfeer van lang vervlogen tijden. Net buiten het oude centrum van Durbuy is een groot parkeerterrein vanwaar je gemakkelijk naar het centrum kan toelopen.


Zoals iedere zichzelf respecterende toeristische bestemming in Nederland of België is er ook in Durbuy een toeristentreintje te vinden. Het treintje neemt je mee door het kleine maar prachtige historische centrum van Durbuy. Daarnaast rijdt het treintje heen en weer tussen de verschillende bezienswaardigheden van Durbuy zoals het Parc des Topiaires en de microbrouwerij Marckoff.


In het Parc des Topiaires is een unieke verzameling aan vormgegeven buxusstruiken en bomen. Je komt tijdens een wandeling over het park allerlei verschillende buxusplanten tegen van eekhoorns tot olifanten en van zwaaiende oudjes tot spelende kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het hier tegen. In totaal zijn er meer dan tweehonderdvijftig verschillende figuren op het tien hectare grote terrein te vinden.