De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallenvan België beschouwd. De kleine waterval bestond al in of vóór de 15e eeuw. In opdracht van de prins-abt van het Abdijvorstendom Stavelot-Malmedy is in de 17e eeuw door monniken de grote waterval gemaakt, waarschijnlijk om het aan de meander gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.

Tegenwoordig is de waterval een toeristische attractie, die in de handen is van Studio 100, als onderdeel van het tegenover de watervallen gelegen pretpark Plopsa Coo.

 


Plopsa Coo is een attractiepark dat gelegen is aan de Watervallen van Coo bij Coo in België.

Het hele domein is in handen van Plopsa / Studio 100. In het park bevinden zich verschillende attracties zoals een kabelbaan, de achtbaan, een boomstamattractie, en een wildpark, die alle geïntegreerd zijn in het Ardense landschap met uitzicht op de Amelvallei.


Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.